Polka dot hartje

We maken wat mee als foodtrucker. Ieder evenement is opnieuw weer een avontuur. Komen er wel bezoekers op af? Zou het echt zo leuk en goed georganiseerd zijn als de organisatie vooraf deed vermoeden?

Of bleek het alleen maar schone schijn en zijn we er met open ogen ‘ingetrapt’? Want ja, ook dat kan en hebben ook wij wel eens meegemaakt. Je weet het vooraf nooit en dat is wat dit werk ook juist zo vreselijk leuk maakt.

Laatst vroeg iemand me of het niet heel erg saai was om altijd maar alleen of met twee in de foodtruck te staan. Ik moest lachen! Als foodtrucker ben je namelijk nooit alleen of met twee. Je staat steeds weer op de leukste evenementen waar veel bezoekers op af komen, of niet. Maar als niet, zelfs dan ben je niet alleen of met twee. Ook wij foodtruckers hebben namelijk collega’s, foodtruck-collega’s om precies te zijn. En eerlijk is eerlijk, de ene collega is leuker dan de andere. Maar is dat in het gewone bedrijfsleven ook niet zo? Vind jij al jouw collega’s even leuk? Ik niet hoor!

In de afgelopen twee jaar hebben we al heel veel collega-foodtruckers mogen ontmoeten. Op zich niet zo raar als je weet dat wij weekend in, weekend uit, op allerhande festivals en andersoortige evenementen staan. In het begin vond ik iedereen leuk en aardig. Dat zat ‘m vooral in het feit dat iedereen bezig was met dat waar ook onze liefde lag: Mensen blij maken met lekkers! Gaandeweg kwam ik er echter achter dat lang niet iedereen met passie deed wat ‘ie deed. Zo leerde ik collega-foodtruckers kennen die gingen (en nog steeds gaan) voor het grote geld, ten koste van de kwaliteit van hun product. En collega’s die het niet zo nauw namen met de voorgeschreven sociale hygiëne en hygiënecode HACCP. Maar het overgrote deel van de collega’s die ik ontmoet, zijn gelukkig aardig en leuk. Met veel van hen heb ik een klik en ja, ik heb ondertussen een mooi ‘favorieten-lijstje’. Dat lijstje staat vol met collega-foodtruckers die enerzijds een heerlijk product hebben dat zij vol passie serveren vanuit hun rollende keukens en waarmee ik anderzijds een grote klik heb. Collega’s waarvoor ik waardering heb en die ik vanuit mijn hart ook veel gun. Zo’n lijstje is trouwens ook enorm handig als organisaties of bedrijven mij vragen of ik misschien nog iemand aan kan bevelen. Of als wij zelf een opdracht niet uit kunnen voeren. Ik ben iemand die heel graag anderen helpt en daarom ook steeds weer heel blij is als ik dan vervolgens hoor dat die ene favoriete collega de opdracht mag gaan invullen.

Ik vraag me weleens af of anderen ook zo’n ‘favorieten-lijstje’ hebben. We krijgen regelmatig aanbevelingen via collega’s binnen, dus vast wel!

e-max.it: your social media marketing partner
Ga naar boven